Lærken

For Børn og unge med betydeligt og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne i alderen 0 – 18 år. Der er plads til 8 børn/unge i Lærkefløjen, heraf er nogle aflastningsbørn.

Fysiske rammer: Afdelingen er indrettet til kørestolsbrugere.

Der er gode udenomsarealer bl.a. med sansehave og legeplads.

Til fælles ophold og hygge er der:

  • Stue indrettet med legeø og hængekøje, gynger, TV video, stereoanlæg, legetøj og forskellige puder.
  • Stue indrettet med sanselegetøj til sansestimulation, kuglekasse, ressonansplade samt computerhjørne.
  • Køkken i forbindelse med opholdsstue, hvor børnene har mulighed for at opleve miljøet og duften af madlavning.
  • To store badeværelser indrettet med de nødvendige hjælpemidler. samt to små badeværelser til mobile børn.

Hvordan bor vi 

Børnene/de unge, der har døgnophold, har alle deres eget værelse. Værelserne er indrettet, i samarbejde med forældrene, således at det tilgodeser børnenes behov. Børnene/de unge, der er i aflastning, har så vidt muligt det samme værelse, når de er i Lærkefløjen.

Dagligdagen 

Det er vigtigt for os, at skabe en tryg og udfordrende hverdag i hjemlige rammer, ud fra det enkelte barns muligheder og interesser.
En gang om ugen har vi en ergoterapeut i huset. Hun vejleder blandt andet medarbejderne i at støtte børnene/de unge i deres fysiske udvikling.

Skolebørnene benytter lokalområdets specialskoler, og for førskolebørnene tilrettelægges der i formiddagstimerne aktiviteter, med udgangspunkt i det enkelte barns ressourcer.

Vi gør dagligt brug af institutionens fælles arealer som legeplads, spabadet, snoezelrummet og aulaen, ligesom vi søger at give gode fælles oplevelser udenfor Skovbo i form af udflugter, byture, oplevelser i naturen. Nogle børn/unge deltager i fritidsaktivitet udenfor institutionen, som f.eks. svømning eller ridning.